sobota, 22 marca 2014

Grzanki z kozim serem i dipem miodowo - cynamonowym z orzechami

Grzanki - idealne na śniadanie, lunch, lekką kolację, spotkanie ze znajomymi czy leniwe chwile przed telewizorem. Jednym słowem - warto znać przepisy na łatwe w przygotowaniu przekąski, przydadzą się nam o każdej porze dnia i nocy! :) 

niedziela, 16 marca 2014

Wegetariański gulasz z czarnej soczewicy, sałaty rzymskiej i chrupiącego selera naciowego

Wegetariański gulasz z czarnej soczewicy, chrupiącego selera naciowego, sałaty rzymskiej i bogatej w witaminę C czerwonej papryki to dobry pomysł na bardzo pożywny niedzielny obiad. Gulasz wspaniale smakuje ze świeżymi ziemniaczkami lub ulubionym pieczywem. Skosztujcie go koniecznie - to samo zdrowie na talerzu!

niedziela, 9 marca 2014

Czerwone risotto z buraczkami

Czerwone risotto z buraczkami to świetna propozycja na lekkie i łatwe w przygotowaniu wegetariańskie danie, które zapewniam - przypadnie do gustu również tym, którzy nie są zwolennikami kuchni bezmięsnej. Risotto podaje z bogatym w białko grillowanym serem feta oraz ciekawymi dodatkami - skórą pomarańczową i aromatycznym rozmarynem. Zachęcam do skosztowania mojego warzywnego risotto, jest pyszne! :)

niedziela, 2 marca 2014

Zupa z czerwonej soczewicy i szpinaku z pomidorkami koktajlowymi

Jeżeli lubicie zaskakujące połączenia smaków i kolorów, koniecznie skosztujcie tej zupy! Dzięki dodatkowi świeżo startego imbiru jest lekko pikantna, do tego chrupiące kawałeczki selera naciowego oraz listka szpinaku i pomidorki koktajlowe ciekawie dopełniające całość. Nic tylko jeść, jeść i jeść... :)