sobota, 25 maja 2013

Kanapka z pastą z avocado i wędzonym łososiem

Maj - mój ulubiony miesiąc, pewnie i dla wielu z Was.Przed sobotnim, długim spacerem, który wszystkim polecam -  koniecznie pożywna i apetyczna kanapka! Zarówno jedno jak i drugie zdrowe!!!

Składniki na 4 zielone kanapeczki:
- pełnoziarnista bagietka lub 4 bułeczki
- 2 dojrzałe avokado
- 2 jajka
- garść rukoli
- 2 pomidory
- 100g wędzonego łososia
- sól morska i świeżo zmielony czarny pieprz



Do pracy!
Jajka myjemy, gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Avocado obieramy i przekładamy do miseczki. Ugotowane jajka studzimy, usuwamy skorupkę i dodajemy do avacodo. Dodajemy sól i pieprz do smaku, a następnie całość miksujemy za pomocą blendera (jeśli nie mamy blendera - składniki ugniatamy widelcem). Bagietkę kroimy na pół, a następnie na  cztery części. Każdą z nich smarujemy zielonym kremem z avocado. Na kanapkę kładziemy łososia, plasterki pomidora i rukolę. I tak oto zdrowe kanapki pałaszujemy do ostatniej kruszynki:)


2 komentarze:

  1. Jestem ciekawa jakim aparatem robisz zdjęcia, bo są bardzo ładne, możesz zdradzić? :))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Canon EOS 500D. Miło mi, że zdjęcia się podobają:)

      Usuń