Kolejna
odsłona truskawek – tym razem w wersji wytrawnej!
Zaskakujące
połączenie owoców i sera z pewnością przypadnie Wam do gustu i stanie się
stałym elementem Waszego sałatkowego menu tej wiosny:) Spróbujecie? Warto!
Na dużą miskę sałatki potrzebne nam będzie…
- opakowanie
roszponki
- 12-15
truskawek
- opakowanie
sera pleśniowego (ja wybrałam St. Agur, dobry jest też Lazur)
- garść
orzechów włoskich
- 4 łyżki
octu balsamicznego dobrej jakości
- świeżo zmielony czarny pieprz do
smaku
Do pracy!
Roszponkę
dokładnie myjemy, przekładamy do półmiska. Z truskawek odcinamy szypułki i
kroimy w plasterki, wrzucamy do półmiska. Orzechy siekamy, ser kruszymy na małe
kawałeczki i dorzucamy do sałaty. Całość delikatnie skrapiamy octem
balsamicznym, pieprzymy do smaku.
I już….. gotowe.
SMACZNEGO !!!
wygląda niebiańsko- wyrzucam tylko ser pleśniowy :)
OdpowiedzUsuńWygląda i kusi baaardzo, ja ostatnio testowałam czosnek niedźwiedzi i banany - tez wyszło smacznie :)
OdpowiedzUsuńLubie takie połączenie :)