Swego czasu serek wiejski był nieodłącznym elementem KAŻDEGO mojego śniadania. Niestety, mieszkając obecnie we Francji mogę obejść się jedynie smakiem i… wspomnieniami. Pozostaje pokornie jeść croissanty z pomarańczowym dżemem…
Czas więc na pyszne wspominki!
Składniki:
- opakowanie serka wiejskiego (ja przeważnie wybieram
wersję light)
- garść posiekanego koperku lub szczypiorku
- kilka rzodkiewek
- świeże, żytnie pieczywo
- łyżeczka masła
- sól i pieprz do
smaku
Serek wiejski przekładamy do miseczki, dodajemy sól i
pieprz do smaku. Dorzucamy pokrojone rzodkiewki oraz posiekany koperek.
Mieszamy!
Kromki świeżego pieczywa smarujemy masłem, nakładamy
serek….
Polska śniadaniowa kanapeczka, jakże do niej tęsknię… PYCHA!
Polska śniadaniowa kanapeczka, jakże do niej tęsknię… PYCHA!
PS Koperek można zastąpić szczypiorkiem!
moje ulubione<3 ps. bardzo lubię czytać twoje przepisy, gotuj dla nas dalej :)pozdrawiam
OdpowiedzUsuń