wtorek, 2 kwietnia 2013

Serek wiejski z rzodkiewką i koperkiem


Swego czasu serek wiejski był nieodłącznym elementem KAŻDEGO mojego śniadania. Niestety, mieszkając obecnie we Francji mogę obejść się jedynie smakiem i… wspomnieniami. Pozostaje pokornie jeść croissanty z  pomarańczowym dżemem…
Czas więc na pyszne wspominki!



Składniki: 
- opakowanie serka wiejskiego (ja przeważnie wybieram wersję light) 
- garść posiekanego koperku lub szczypiorku
- kilka rzodkiewek
- świeże, żytnie pieczywo
- łyżeczka masła
- sól  i pieprz do smaku


Serek wiejski przekładamy do miseczki, dodajemy sól i pieprz do smaku. Dorzucamy pokrojone rzodkiewki oraz posiekany koperek. Mieszamy!

Kromki świeżego pieczywa smarujemy masłem, nakładamy serek….
Polska śniadaniowa kanapeczka, jakże do niej tęsknię…  PYCHA!

PS Koperek można zastąpić szczypiorkiem!



1 komentarz:

  1. moje ulubione<3 ps. bardzo lubię czytać twoje przepisy, gotuj dla nas dalej :)pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń